EnergiWatch

Olieprisen ligger lidt højere efter fald i olielagre

Udbudsoverskuddet, som har påvirket de globale oliepriser de seneste år, lader til at være på retræte.

Olieprisen fortsætter den opadgående kurve onsdag morgen, efter at en ugentlig rapport meldte om et fald i de amerikanske olielagre, samtidig med at investorerne holder skarpt øje med risikoen for produktionsforstyrrelser.

Ifølge Reuters viste den ugentlige rapport fra American Petroleum Institute (API) tirsdag, at olielagrene i USA faldt med 1 mio. tønder sidste uge til 428 mio. tønder. De tal følges onsdag op af officielle data fra Energy Information Administration (EIA).

"Oliepriserne ligger tæt på et treårigt højdepunkt (der blev ramt tidligere i april, red.) i øjeblikket, og med olielagrene tilbage på de normale niveauer virker udbudsoverskuddet fra de seneste år til at være ovre," siger William O'Loughlin, investeringsanalytiker hos Rivkin Securities, til Reuters.

Investorerne har også blikket rettet mod udviklingen uden for USA, hvor en høj risiko for produktionsforstyrrelser har været med til at holde hånden under oliepriserne.

Det er særligt risiko for en potentiel konflikt i Mellemøsten efter weekendens amerikanske angreb flere steder i Syrien, nye amerikanske sanktioner mod Iran og begrænset produktion fra kriseramte Venezuela, som investorerne følger tæt.

En tønde nordsøolie, Brent, koster onsdag morgen 71,97 dollar per tønde mod 71,54 tirsdag eftermiddag. En tønde af den amerikanske WTI-olie koster samtidig 66,89 dollar mod 66,20 dollar tirsdag klokken 17.00.

Onsdag morgen koster en ounce guld desuden 1343,44 dollar, hvilket er stort set uændret fra tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6870,50 dollar, og det er også stort set uændret fra tirsdag.

Grønne investeringer falder til laveste niveau i halvandet år

OW Bunkers banemand taber oliestrid i Singapore

Mere fra EnergiWatch

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs