EnergiWatch

Risiko for konflikt i olielande holder olieprisen oppe

Der er få tegn på, at de nuværende konflikter vil stoppe, og derfor handler oliemarkedet med risikopræmie, mener en analytiker.

Der er stilstand på oliemarkedet tirsdag, hvor investorerne lader til at ville betale fortsat højere priser på grund af risiko for produktionsforstyrrelser i flere af de store olielande.

Det skriver Reuters.

Det er særligt risiko for en potentiel konflikt i Mellemøsten på bagkant af weekendens amerikanske angreb flere steder i Syrien, nye amerikanske sanktioner mod Iran og begrænset produktion fra kriseramte Venezuela, som investorerne følger tæt.

"Med så mange potentielle produktionsforstyrrelser på spil og få tegn på, at det nuværende kaos på markedet vil stoppe snart, fortsætter handlerne med at et betale en geopolitisk risikopræmie," siger handelschef Stephen Innes fra børsmægleren Oanda til Reuters.

En tønde nordsøolie, Brent, koster tirsdag morgen 71,69 dollar per tønde, hvilket er tæt på uændret sammenlignet med mandag eftermiddag, og samme tendens gælder for den amerikanske WTI-olie, der koster 66,58 dollar.

Samlet set er olieprisen for Brent steget 16 pct. de seneste måneder, hvilket blandt andet er hjulpet af, at oliekartellet Opec har aftalt at mindske produktionen for at skubbe prisen op.

Rystads CEO advarer om muligt kollaps i olieprisen Shell løfter sløret for ny strategi Statoil og Total køber for milliarder i Den Mexicanske Golf 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs