EnergiWatch

Saudi Aramco har verdens højeste nettoindtægt

Det saudiske olieselskab havde i første halvår af 2017 indtægter på 33,8 mia. dollar – 17 procent mere end nummer to på listen.

Foto: SaudiAramco

Saudisk olieselskab har verdens højeste nettoindtægt

Det statsejede saudiarabiske olieselskab Saudi Aramco slår giganter som både Apple, Alphabet (selskabet der ejer Google, red.) og Exxon Mobil, når det kommer til at generere indtægt.

I første halvår af 2017 havde Aramco indtægter på 33,8 mia. dollar, mens Apple var det selskab, der havde de næststørste indtægter med 28,9 mia. dollar i den periode, skriver Bloomberg News.

Bloomberg News, der har set tallene, skriver, at Aramco-tallene fra 2017 er interessante, fordi det er første gang, at offentligheden har adgang til talmateriale fra selskabet i flere årtier.

Tallene viser blandt andet, at selskabet næsten er gældfrit, og at Aramco har langt lavere produktionsomkostninger end resten af olieindustrien.

Offentliggørelsen sker, inden at selskabet muligvis skal børsnoteres. Det er den saudiske kronprins Mohammed bin Salman, der vil børsnotere selskabet, der genererer en stor del af Saudi Arabiens indtægter hvert år.

Kronprinsen har vurderet, at selskabets værdi er 2000 mia. dollar. Derfor vil et salg af bare 5 pct. af aktierne i selskabet betyde en værdiskabelse på 100 mia. dollar, hvilket vil være den største børsnotering nogensinde, skriver Bloomberg News. Den største stod kinesiske Alibaba for, der rejste 25 mia. dollar i 2014.

Til Bloomberg News siger selskabet, at tallene er upræcise, og at man i øvrigt ikke kommenterer selskabets finansielle formåen.

Mohammed bin Salman vil børsnotere selskabet for at gøre Saudi-Arabien klar, at olie engang slipper op.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere