EnergiWatch

Høj oliepris efter bekymringer for geopolitisk spændinger

Oliepriserne ligger med prisstigninger tirsdag morgen, mens guld handles til næsten uændret pris.

Olieprisernes fortsatte stigning skal ses i lyset af investorernes bekymringer for, at spændinger i Mellemøsten skal føre til forsyningsforstyrrelser efter raketangreb på Saudi-Arabien.

Samtidig håbes der på, at forhandlinger mellem USA og Kina vil forhindre den truende handelskrig mellem verdens to største økonomier, hvilket også støtter de globale markeder, og dermed også oliepriserne.

Investorerne venter nu på de ugentlige lageropgørelser fra såvel brancheorganisationer som fra de amerikanske myndigheder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 70,25 dollar mod 69,70 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 65,75 dollar mod 65,10 dollar mandag eftermiddag.

Make: Trumps ståltold er ikke en "deal-breaker" Olie holder sig i ro på trods af amerikansk ministerfyring Vestas om Trumps ståltold: "Vi er ikke immune" 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs