EnergiWatch

Stigende amerikansk produktion lægger låg på olieprisen

En stigende produktion af olie i USA får olieprisen til at falde.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Olieprisen er slået bak det seneste døgn, hvor der ifølge den australsk-newzealandske bank ANZ har været fokus på udviklingen i den amerikanske olieproduktion.

Ifølge Reuters passerede den amerikanske produktion 10 mio. tønder om dagen i slutningen af 2017, og overgik dermed produktionen i Saudi-Arabien, der er verdens største olieeksportør.

Samtidig venter Det Internationale Energiagentur, at produktionen i USA vil fortsætte i vejret. Agenturet skønner, at USA's produktion vil stige til over 11 mio. tønder om dagen i slutningen af 2018, hvorefter USA også vil have overhalet Rusland, der i øjeblikket indtager positionen som verdens største olieproducent foran Saudi-Arabien.

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, ligger tirsdag morgen i 64,89 dollar mod 64,37 dollar mandag ved 17-tiden. Det seneste døgn er prisen på den europæiske referenceolie dog faldet fra over 65,50 dollar.

"Olieprisen bevægede sig lavere, efter at det amerikanske energiministerium offentliggjorde en rapport om, at olieproduktionen i de syv væsentligste amerikanske skifergasfelter ventes at stige," siger Stephen Innes, der er chefhandler hos Oanda til Reuters.

Den amerikanske WTI-olie handles tirsdag morgen i 61,27 dollar mod 60,85 dollar mandag kl. 17, men over 62 dollar mandag morgen.

Medie: Arnold Schwarzenegger vil sagsøge olieindustrien

Milliard-aftale får vigtig oliebase på norske hænder igen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere