EnergiWatch

Mindre prisstigninger på tværs af markederne

 

Foto: Nabil al-Jurani

Oliepriserne ligger med mindre prisstigning tirsdag morgen, og også guld og kobber viser lidt højere priser.

Oliepriserne fastholder tirsdag morgen mandagens stigning understøttet af robuste efterspørgselsprognoser og udsigter til uformelle kontakter mellem Organisationen af Olie Eksporterende Lande (Opec) og amerikanske skiferolieproducenter.

Det Internationale Energiagentur (IEA) vurderer, at den globale efterspørgsel efter olie vil vokse i de næste fem år, mens produktionen fra producenterne i Opec kun vil øges meget langsomt.

Investorerne venter nu på de ugentlige lageropgørelser fra såvel brancheorganisationer som fra de amerikanske myndigheder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 65,65 dollar mod 65,25 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,70 dollar mod 62,25 dollar mandag eftermiddag.

På guldmarkedet er efterspørgslen let stigende, men højere amerikanske renter lægger låg på den spekulative efterspørgsel.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1323 dollar mod 1321 dollar mandag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber tirsdag morgen 6908 dollar mod 6886 dollar mandag eftermiddag.

Olieprisen fortsætter i slæbesporet Aktieuro presser oliepris Opec nedtoner følger af høj amerikansk produktion 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs