EnergiWatch

Exxon dropper olieefterforskning i Arktis

ExxonMobil har lagt et joint venture med Rosneft i graven og lukker dermed ned for sin efterforskning af olie i Arktis.

Foto: PR-foto, Caelus Energy

Det amerikanske olieselskab ExxonMobil har ophævet sit joint venture med Rosneft.

En afslutning af samarbejdet betyder reelt, at ExxonMobil stopper med at drive efterforskning af olie i Arktis.

"Beslutningen sætter formelt punktum for ExxonMobils langsigtede strategi om udforskning i Arktis, som førte til opdagelsen af det gigantiske Pobeda-felt i 2014. Beslutningen gør også fremgangen i projektet Far East LNG mindre sandsynlig. Tabet efter skat løbet op i 200 mio. dollars for 2017, men ExxonMobil har også brugt omkring 700 mio. dollars i Universitetskaya-brønden i 2014," lyder det i en kommentar fra Samual Lussac fra analysehuset Wood Mackenzie.

Samarbejdet mellem et amerikansk og russisk olieselskab vil også være også være usædvanligt i en tim, hvor USA presser på med flere sanktioner.

"Rosneft mister en partner, som kunne have bidraget med finansiering og ekspertise til udviklingen af den næste bølge af den russiske olieforsyning," lyder det fra Samual Lussac.

Rusland sætter sig tungt på Syriens olieindustri BP soler sig i højere oliepriser Exxon skuffer med indtjening på 117 milliarder 

 

 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs