EnergiWatch

Siemens Gamesa og Maersk går sammen mod bløddyr og havorme

Vindmølle- og oliesektoren går sammen om at tackle et fælles problem i offshoresektoren. Et bredt samarbejde med underleverandørerne skal skabe "fælles innovationskraft til gensidig gavn og inspiration," hedder det.

Foto: DONG Energy

Mens undervandskonstruktioner såsom vindmølle- og olierig-fundamenter ikke altid er lige velkomne blandt havets flora og fauna, så er der en særlig gruppe af dyr og organismer, som er omvendt begejstrede for at slå sig ned og vokse på offshoreinstallationer.

Begroninger, eller marine growth på engelsk, betyder, at en lang rækker dyr og organismer finder hjem på installationerne, og på sigt kan ophobninger af alger, havorme, rankefødder og flere typer skaldyr blive et problem for fundamenterne. Det skyldes, at den ophobede masse af gevækster er med til at ændre på bølgebelastningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs