EnergiWatch

Statoil vil øremærke flere penge til jagten efter nye oliefelter

Det norske olieselskab Statoil lægger ifølge mediet E24 op til at øge sit budget markant til efterforskning på nye felter i 2018.

Foto: PR-foto: Statoil

Ligesom flere olieselskaber på norsk sokkel barsler også Statoil med at øge sit budget i år til at lede efter nye oliefelter.

Det skriver E24 på baggrund af planer, som Statoil ifølge mediet præsenterede på en kapitalmarkedsdag i februar.

Ifølge det norske medie vil Statoil i år øge det såkaldte efterforskningsbudget, så det lander på et niveau på op til 1,5 mia. dollars (9,08 mia. kr.) i 2018, hvor Statoil vil bruge disse midler på at bore omkring 40 brønde.

Omkring 25 til 30 skal bores på norsk område – herunder i Barentshavet – mens også Brasilien fremhæves som et vigtigt område, skriver det norske medie.

Til sammenligning brugte Statoil 1,06 mia. dollars – justeret 1,12 mia. dollars – på efterforskning i 2017, hvor i alt 28 efterforskningsbrønde blev boret.

Også Aker BP og Lundins norske forretning har øget budgetterne til efterforskning i 2018, skriver E24.

Norge forudser tocifret milliardstigning i olieinvesteringer

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Politiet efterforsker Statoil efter lækage

Statoils topchef har ét stort problem 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs