EnergiWatch

Dongs oliearvtager fyrer op mod hver sjette i Danmark

Blot en måned efter etableringen af en selvstændig dansk olie- og gasenhed afskediger Ineos nu medarbejdere i Danmark.

Ineos fyrer op mod 65 af sine knap 400 danske ansatte. Afskedigelserne sker mindre end fem måneder efter det britisk-schweiziske selskabs formelle overtagelse af olie- og gasaktiverne fra det daværende Dong Energy. De præcise detaljer omkring fyringerne meldes ud i næste uge.

Det bekræfter Ineos over for EnergiWatch.

I sidste måned udmeldte Ineos opsplitningen af sine olie- og gasaktiviteter i seks selvstændige divisioner. Det betød, at de aktiver, der var købt i Dong, blev udspaltet i henholdsvis en dansk, en norsk og en britisk forretning. Det er netop den opsplitning, der ligger bag, at op mod hver sjette medarbejder i Danmark nu mister jobbet.

"Det er en strukturel ændring i forhold til, hvorledes det gamle Dong Oil & Gas var organiseret, hvor Danmark var hovedsæde for de tre lande og havde en lang række funktioner, der servicerede de tre lande på en række områder. Det laver vi nu om på, så hvert af landene har deres egne funktioner. Det er fuldt i ånd med, hvordan Ineos generelt har organiseret deres selskaber," siger adm. direktør for Ineos i Danmark, Flemming Horn Nielsen.

Som direktør for kun det danske selskab, fastslår Flemming Horn Nielsen, at han ikke kan kommentere, om de danske fyringer modsvares af tilsvarende ansættelser i de øvrige divisioner. Han bemærker dog, at Ineos allerede før opkøbet af Dong Oil & Gas havde en britisk organisation.

Afskedigelserne sker på et tidspunkt, hvor der ellers meldes om fremgang mange steder i olieindustrien. Efter de seneste års krise er oliepriserne steget fra under 50 dollar/tønden i juli til op mod 70 dollar for en tønde Brent. Senest har Norge meldt om, at der for første gang i fire år ser ud til at blive stigende investeringsaktivitet i 2018.

Men fyringerne betyder ikke lavere aktivitet for Ineos i Danmark, fastslår direktøren. Det danske selskab består af operatørskabet på oliefeltet Siri samt hendes satellitter Nini, Nini Øst og Cecilie, andelen på det Hess-opererede felt Syd Arne samt en række udviklingsområder, hvoraf Solsort og det skandaleramte Hejrefelt er de væsentligste. Aktiviteter som vil fortsætte upåvirket.

"Det her har ingen kobling til vores aktiviteter, som fortsætter helt ufortrødent. Vi vil fortsat drive Siri-området, og vi fortsætter med de projekter, vi har. Som sådan er det ikke oliebrancherelateret men en forandring, der i anførelsestegn er helt normal, når et større selskab overtager et mindre," siger Flemming Horn Nielsen.

Ineos satser stort på Nordsøen med nyt dansk selskab

Dong får grønt lys til olie- og gassalg

Ineos: Skaber en helt ny forretning med købet af Dongs olie og gas

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs