EnergiWatch

Oliepriserne i højeste niveau i to uger

Oliepriserne stiger mandag morgen samtidig med en stigende risikoappetit på aktiemarkedet og spændinger i Mellemøsten.

Foto: /ritzau/Magnus Holm

Oliepriserne stiger mandag til det højeste niveau i næsten to uger, i takt med stigende risikoappetit på aktiemarkedet og efter øgede spændinger i Mellemøsten.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, sagde på en international sikkerhedskonference i den sydtyske by München søndag, at landet er klar til at angribe Iran og ikke blot landets allierede.

Israel og Iran er ærkefjender, og spændingerne mellem de to lande toppede 10. februar, da et israelsk kampfly blev skudt ned, efter at det havde været på bombetogt i Syrien.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 65,40 dollar mod 64,39 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 62,45 dollar mod 61,60 dollar fredag eftermiddag.

"Det stigende momentum, siden WTI ramte sidste uges lavpunkt i 58 dollar, er fortsat. Olien har fået mild støtte fra stigninger på det asiatiske aktiemarked, men er blevet presset af en stigning i antallet af amerikanske borerigge i drift og en lille styrkelse af dollar," siger Tetsu Emori, som er administrerende direktør for Emori Capital Management i Tokoy.

Rusland kan fordoble olieeksport til Kina

IEA: Amerikansk skifer kan spænde ben for Opecs arbejde

Investorer ser frem mod tal for olielagre

Forsiden lige nu

Svært 2017 kostede 835 stillinger hos DNV GL

Verdens største klasseselskab for shipping DNV GL havde endnu et svært år i 2017. Det kommende år bliver også hårdt for den maritime forretning, og trimningen af selskabet er sandsynligvis ikke ovre, vurderer CFO Thomas Vogth-Eriksen over for ShippingWatch.

Vattenfall frygter ikke risikoen ved støttefri havvind

Elkøbsaftaler skal afdække risikoen på verdens første støttefri havmølleparker. Men selv uden - og uden en ny møllegeneration - er det hollandske projekt en solid business case, fastslår svenskerne. Muligvis vil de endda sætte parkerne i drift et år før tid.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere