EnergiWatch

Bimco: Kinesisk søimport af olie og jern slog rekord i 2017

Kinesisk import af råolie og jernmalm via søvejen nåede sidste år et rekordhøjt niveau, lyder det fra Bimco.

Foto: Andy Wong/AP/Polfoto

Mængderne af importeret råolie og jernmalm via søvejen slog sidste år rekord i Kina.

Sådan lyder det fra Bimco i en analyse, hvor det også bemærkes, at kulimporten til søs sidste år nåede det højeste niveau i tre år.

For jernmalm steg søimporten med 4,7 pct. i forhold til det hidtidige rekordniveau i 2016 og udgjorde samlet set 1,054 mio. ton i 2017. Alt imens steg importen af kul via søvejen til 228,5 mio. ton kul mod 204 ton i 2016.

Kinesisk import af jernmalm har været en pålidelig nøglefaktor i dette årti for efterspørgselsvæksten efter tørlastforsendelser.

Peter Sand, chefanalytiker hos Bimco

"Kinesisk import af jernmalm har været en pålidelig nøglefaktor i dette årti for efterspørgselsvæksten efter tørlastforsendelser. Kina importerer ikke kun større mængder gentagne gange, landet anskaffer også det meste af sin importerede jernmalm fra søtransport-eksportører med mere end 98 pct. af importen, som ankommer via søvejen," kommenterer Peter Sand, chefanalytiker hos Bimco.

"At den kinesiske søimport af kul fortsatte med den stigende tendens fra anden halvdel af 2016 ind i 2017 gav stærk støtte til de generelt forbedrede efterspørgselsforhold i tørlastsektoren. Importen af amerikansk kul er yderst gavnlig for tørlastindustrien, fordo den har en stærk multiplikationseffekt på efterspørgslen, da den leverer nogle af de længst mulige afstande," siger han om kulimporten.

Australien, Brasilien og Sydafrika er de lande, der ifølge Bimco transporterer mest jernmalm til Kina.

For råolie steg mængderne med 10 pct. i forhold til 2016 og udgjorde 7,8 mio. tønder om dagen. Her er Rusland, Saudi-Arabien og Angola de største eksportører af olie til landet.

Kinesiske banker rygtes interesseret i tysk shippingbank

Store containerrederier samler sig i nyt konsortium

Ny russisk shippinglov bekymrer Danske Rederier

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere