EnergiWatch

Nord Stream afsøger nye veje uden om Danmark

Som en del af en "sikkerhedsforanstaltning" er Nord Stream 2 i øjeblikket ved at undersøge et større område nord for Bornholm for, om det kan bruges som en ny rute for gasledningen uden om dansk farvand.

Foto: /ritzau scanpix/Stefan Sauer

Konsortiet bag udvidelsen af Nord Stream-gasledningen mellem Rusland og Tyskland undersøger i øjeblikket sine muligheder for at lægge den planlagte rute om og søge nord for Bornholm for at føre projektet uden om dansk territorialfarvand. Det oplyser en talsmand fra projektet til dagbladet Børsen onsdag.

Undersøgelsen af mulighederne for at ændre projektets rute bliver kaldt for en "sikkerhedsforanstaltning", der skal muliggøre det kontroversielle gasprojekt, selv hvis Danmark beslutter sig for ikke at godkende den nuværende ruteføring gennem dansk farvand.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs