EnergiWatch

Lille stigning i oliepris trods høje lagre

Der er en lille stigning i olieprisen onsdag morgen, hvor investorerne tager gevinster hjem oven på tirsdagens prisfald.

Tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste en stigning i råolielagrene på 3,9 mio. tønder i sidste uge, hvor økonomerne havde ventet en stigning på 2,8 mio. tønder ifølge Bloomberg News.

Samtidig blev lagrene af benzin øget med 4,6 mio. tønder, hvor der var ventet en stigning på 1,2 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg 1,1 mio. tønder mod en ventet nedgang på 1,1 mio. tønder.

Handlerne ser nu frem mod dagens officielle lageropgørelse fra energiministeriet i Washington.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 62,85 dollar mod 61,90 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 59,20 dollar mod 58,45 dollar tirsdag eftermiddag.

Guldprisen bevæger sig fortsat højere, mens handlerne evaluerer udviklingen i de amerikanske renter og dollarkursen.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1335 dollar mod 1329 dollar per ounce tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6967 dollar mod 6938 dollar tirsdag eftermiddag.

IEA: Amerikansk skifer kan spænde ben for Opecs arbejde

Tidligere Siemens-mand bliver permanent rederichef

Kværner får kontrakt på Castberg til milliarder

Oliepriserne stabiliseret efter voldsomme dyk i sidste uge

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere