EnergiWatch

Oliepriserne stabiliseret efter voldsomme dyk i sidste uge

Sidste uge var hård ved olieprisen, der oplevede et knæk i takt med faldet på aktiemarkederne. Men fra morgen af ser det ud til, at olieprisen er ved at være stabiliseret.

Foto: Nabil al-Jurani

Oliepriserne har igen stabiliseret sig en anelse mandag morgen efter en blodrød sidste uge, hvor prisen på det sorte guld dykkede tungt i takt med den voldsomme volatilitet på aktiemarkederne, der også sendte de ledende amerikanske indeks markant ned over ugen.

Mandag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 63,32 dollar mod 63,44 dollar ved dansk lukketid fredag. Set over sidste uge faldt prisen på Brent-olie fra 68,58 dollar sidste fredag.

Nogenlunde samme udvikling kunne aflæses i den amerikanske referenceolie, WTI, der mandag morgen koster 59,80 dollar per tønde mod 59,73 dollar ved 17-tiden fredag.

En uge inden - fredag den 2. februar - kostede en tønde WTI-olie 65,45 dollar. Det er i øvrigt første gang i år, at prisen for en tønde WTI-olie er under 60 dollar.

"Denne uge har rystet tilliden til, at efterspørgselen igen vil løfte sig så robust, som vi har set gennem de seneste måneder, en smule," siger Mark Watkins fra US Bank Wealth Management til Bloomberg News.

Han peger på, at den voldsomme volatilitet på markederne kan have fået visse investorer til at lukke sine lange positioner i olie i forventning om flere prisstigninger efter en ellers flot start på året.

Maersk forventer fortsat oliefarvel i år

Oliepriser falder for sjette dag i træk

Mere fra EnergiWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs