EnergiWatch

Politiet efterforsker Statoil efter lækage

Petroleumstilsynet har bedt det norske politi gå videre med sagen om olieraffinaderiet Mongstad, der blev evakueret i efteråret 2016.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Det var tæt på at gå galt på Statoils norske olieraffinaderi Mongstad i oktober 2016. I forbindelse med en inspektion opstod en lækage fra et gasrør med en diameter på 15 centimeter, og da driftsoperatøren forsøgte at lukke for det, løsnede ventilen sig og røret knak af. Episoden betød rød alarm, 600 ansatte blev evakueret, og Statoil konkluderede selv i sin rapport om sagen, at det kunne have endt faltalt.

Imidlertid slipper olieselskabet ikke nødvendigvis bare med skrækken. For Petroleumstilsynet, der sidste marts kom med sin rapport om sagen, har sat det norske politi til at undersøge, om Statoil skal straffes for episoden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs