EnergiWatch

Total har fordoblet resultatet på to år

Mens franske Total er på vej ind i den danske del af Nordsøen med opkøbet af Maersk Oil, så er selskabets finanser på vej mod en genopretning. Det skal blandt andet komme loyale aktionærer til gode igennem de næste år. (Opdateret.)

Mens det globale oliemarked er ved at rejse sig fra den dybeste priskrise i mere end ti år, så er den franske oliekæmpe Total også ved at at rejse sig efter kampen. Selskabet offentliggør i dag sit regnskab for 2017, og her opnår man et resultat på 8,3 mia. dollar, hvilket er en fordobling af resultatet fra 2015 og en stigning på 33 pct. i forhold til 2016.

Det justerede drifstsresultat (ebit) lyder på 11,9 mia. dollar, og herunder er det rigtig nok selskabet division for efterforskning og produktion af olie og gas, som er gået bedst. Nøgletallet stiger med 86 pct. år for år ril 5,9 mia. i alt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs