EnergiWatch

Exxon skuffer med indtjening på 117 milliarder

Markedet straffer det amerikanske olieselskab, der tillige må se sig stødt fra pengetronen af konkurrenten. Nu blæses der til massivt angreb med investeringer for 300 milliarder.

Foto: /ritzau/AP/Matt Brown/Arkiv

Exxonmobil havde sidste år en indtjening på 19,7 mia. dollar (117,4 mia. kr.) på en omsætning på 224,4 mia. dollar. (1.456 mia. kr.) Umiddelbart fornøjelig læsning for olieselskabet, der derved går hele 250 pct. på bundlinjen med en omsætning, der var 17,4 pct. højere end året forinden.

Samt, naturligvis, en understregning af et prismæssigt genoprettet oliemarked. Årsresultatet er således amerikanernes bedste siden olieselskabet før priskrisen satte ind tjente 32,5 mia. dollar i 2014.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs