EnergiWatch

Derfor valgte Stena København frem for Sverige

Der var en helt særlig grund til at lægge det nye kontor for Stenas produkttankrederi i København, hvorfra flåden på 50-60 skibe skal drives, fortæller CEO Erik Hånell til Dagens Industri.

Foto: Stena

København har noget, som Sverige ikke har. Det mener topchef for Stena Bulk, Erik Hånell.

Til Dagens Industri forklarer han, hvorfor det store svenske rederi har valgt at åbne et nyt stort kontor i den danske shippingklynge lidt nord for København.

Herfra skal Stenas produkttankflåde på mellem 50 og 60 skibe drives, og det skyldes bl.a., at det er nemmere at skaffe kompetente medarbejdere i Danmark.

"Desværre har Sverige ikke en shippingklynge, der kan måle sig med København, og for at sikre kompetencerne både nu og i fremtiden, så vælger vi at lægge ledelsen af produkttanksegmentet i Danmark," siger han til Dagens Industri.

Der er dog ingen planer om at flytte hele hovedkontoret fra Gøteborg eller Sverige, understreger han.

I midten af januar åbnede Stena officielt kontoret i Hellerup, hvor omkring 14 ansatte i dag sidder og driver flåden for produkttank under Stena Bulk Products & Chemicals, som danske Johnny Schmølker er chef for.

Schmølker kommer fra danske Weco, hvor han i mange år arbejdede med netop produkttank i joint venturet mellem Weco og Stena, som Stena sidste år overtog fuldstændig.

Stena Bulks topchef: 2018 er et tabt år for råolie

Stena Bulk ændrer organisationen og udpeger to nye direktører 

Stena overtager Wedellsborgs shippingchef 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs