EnergiWatch

Stena satser stort på Danmark

Olietankrederierne i Sverige lider i øjeblikket under høje oliepriser og lave fragtrater, og det får Stena Bulk Bulk til at trække dele af sit rederi til Danmark.

Foto: Stena

Markedet for fragt af olie er faldet efter årsskiftet i Sverige. Det har gjort, at Stena Bulk nu satser stort på at etablere en del af sit rederi i Danmark.

Det skriver Dagens Industri.

Oliepriserne i Sverige er steget kraftigt. Det er dog gået stik modsat på markedet for fragt af olie, som er startet ud i 2018 med en styrtdyk i indtjeningen for olietankrederierne, heriblandt hos landets største olietankrederi, Stena Bulk.

"Tallene for 2017 er endnu ikke klar, men desværre venter vi røde tal, på trods af at vi faktisk lykkedes med at forbedre indtjeningen på mange andre områder takket være succesfulde satsninger på flere licensaftaler, som har øget omkostningseffektiviteten, blandt andet i kemikalie- og vegetabil-oliesektorerne, hvor indtjeningen er forbedret," siger Erik Hånell, der er vicedirektør i Stena Bulk, til Dagens Industri.

Stena har for nylig opkøbt resten af et fællesejet selskab fra det danske selskab Weco, og Erik Hånell siger til Dagens Industri, at det nu vil indvie et stort kontor i København, der skal håndtere rederiets 50-60 produkttankskibe.

Ifølge Erik Hånell, styres alle de tunge operationer fra Danmark, og hjemme i Sverige handler det først og fremmest om at finde kompetente medarbejdere til nabolandet, der har en bedre maritim klynge og kan sikre kvaliteten på produkttanksegmentet.

Storbritannien kan få 12 GW energilagring i 2021

Her er skurke og dukse i shippingbranchens klimakamp

Northvolt og ABB partner op om Europas største batterifabrik

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs