EnergiWatch

Norsk medie: Staten har solgt sig ud af Solstad Farstad

Den norske stat er efter flere aktiesalg ikke længere aktionær i Solstad Farstad, bekræfter Garantiinstituttet for Eksportkredit over for mediet E24.

Foto: Farstad Shipping

Den norske stat har solgt alle sine aktier i Solstad Farstad.

Det statslige garantiinstitut for Eksportkredit Giek har over de sidste måneder solgt sig ud af det nyfusionerede offshorerederi, og i dag har Norge ikke længere en aktiepost i Solstad Farstad, skriver mediet E24.

"Vi kan bekræfte, at vi ad flere omgange de sidste par måneder har solgt aktier i Solstad Farstad, og at vi i dag ikke længere er aktionær," skriver Gieks kommunikationschef Allon Groth i en mail til mediet, hvor han understreger, at Giek har været tydelige om, at ejerskabet blot var tænkt som midlertidigt.

Trods det tyder noget på, at staten i hvert fald ikke har tjent på det midlertidige ejerskab.

Mens Solstad Farstad-aktien ved fusionen blev prissat til 12,5 norske kr., så lukkede aktien torsdag i 5,96 norske kr., skriver E24.

Giek hører under den norske pendant til Erhvervsstyrelsen og stiller garantier for virksomheder, når de optager lån til eksport af norske varer.

Sidste år blev garantiinstittutet aktionær i Solstad Farstad, da dele af Farstad Shippings gæld blev omdannet til aktier. Dermed blev Giek på det tidspunkt indehaver af omkring 6,5 mio. aktier i rederiet ifølge E24.

Farstad vil ud af fusion

Solstad Farstad er resultatet af en fusion mellem tre norske offshorerederier, Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply. Fusionen blev anført af de norske rigmænd, Kjell Inge Røkke og John Fredriksen.

Særligt Farstad-familien har siden ytret sin utilfredshed med resultatet af sammenlægningen.

Mens Sverre Andreas Farstad er trådt tilbage fra bestyrelsen, så vil Farstad-familien også ud af fusionen og have fjernet sit navn, oplyste det afgående bestyrelsesmedlem videre i denne uge.

Farstad vil ud af norsk offshorefusion og have fjernet sit navn

Farstad-familien trækker sig fra bestyrelsen i norsk offshorekæmpe 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs