EnergiWatch

Medie: Maersk søger nyt partnerskab til Drilling i Norge

Aktører med indsigt i borebranchen har fortalt Børsen, at Maersk i slutningen af 2017 var i dialog med de toneangivne selskaber Aker ASA, Odfjell Drilling og Borr Drilling om et partnerskab med Maersk Drilling.

A.P Møller-Maersk har ledt efter en mulig partner til Maersk Drilling i den norske olieindustri. En række aktører med indsigt i drilling-branchen har fortalt dagbladet Børsen, at Maersk i slutningen af 2017 var i dialog med de toneangivne selskaber Aker ASA, Odfjell Drilling og Borr Drilling.

Tirsdag kom det frem i Berlingske Business, at Mærsk kigger på at overføre ejerskabet af Maersk Drilling til A.P. Møller Holding, der ejer en stor del af konglomeratets hoveddel inden for transport og logistik.

Ambitionen er at skabe en forretning, hvor selskabet står godt overfor olieindustrien, der går mod bedre tider i takt med, at olieprisen stiger. Nogle peger derfor på, at Drilling sandsynligvis bliver en del af et joint venture med en tredjepart.

"Maersk Drilling er af en størrelse, hvor det er svært at finde nogen, der kan overtage selskabet, simpelthen fordi det kræver for mange penge. Derfor er det mere sandsynligt, at man indgår et partnerskab, hvor nogen køber op mod halvdelen af selskabet," siger Stefan Panduro, underdirektør i Bassoe Offshore, en mæglervirksomhed for borerigge, til dagbladet Børsen.

Bassoe Offshore vurderer, at den samlede værdi af Maersk Drillings borerigge ligger på mellem 21-21,5 mia. kr.

Maersk Supply lander kontrakter til nybyggede skibe 

Mærsk-familien rygtes tæt på opkøb af Maersk Drilling 

 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs