EnergiWatch

Olieprisen viger trods stort fald i lagrene

Foto: Foto: ritzau/AP/Eric Gay

Oliepriserne falder en anelse fredag morgen, mens guld og kobber handles til lidt højere priser.

Oliemarkedets dyk kommer trods et stort lagertræk ifølge opgørelsen af de amerikanske olielagre.

Den ugentlige olielagerstatistik fra det amerikanske energiministerium viste torsdag eftermiddag et fald i råolielagrene på 6,9 mio. tønder i den forgangne uge, hvor økonomernes bud lød på et fald på 2,1 mio. tønder ifølge Bloomberg.

Lagrene af benzin steg samtidig 3,6 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, faldt 3,9 mio. tønder.

Der var ventet en stigning i benzinlagrene på 3,1 mio. tønder og en stigning i destillatlagrene på 1,2 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 68,55 dollar mod 68,90 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 63,15 dollar mod 63,65 dollar torsdag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

På guldmarkedet giver en svækket dollar anledning til lidt højere priser.

En ounce guld står i 1331 dollar mod 1329 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller bliver kobber fredag morgen handlet til 7078 dollar per ton mod 7056 dollar torsdag ved 17-tiden.

Oliepriser stiger efter stort lagertræk

Olieprisen stiger efter uro i Iran

Banker venter dyrere olie efter nytår - men vending lurer sidst i 2018

Stor optimisme blandt olieselskaber forud for 2018

Forsiden lige nu

Siemens følger med Vestas ind i batteriprojekt

Europa står foran en stor mangel på batterier inden for få år, advarer Siemens, der både investerer direkte og skriver sig op som fremtidig storkunde i milliardstort svensk projekt, mod at det bliver med tyskernes digitaliseringsudstyr.

Suzlon vil udvikle vindparker i USA

Den indiske mølleproducent barsler både med nye møller og planer om at gå med i projekter for at genvinde indpas på det amerikanske marked, hvor der foreløbigt er godt en gigawatt undervejs. Derudover vil man lukrere på fortidens storhed.

Energi Danmark håber på højesteret

Den milliardstore erstatningssag mod Ørsted sættes i bero efter nederlag i landsretten, indtil Konkurrencerådet beslutter, om det vil anke til øverste instans.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere