EnergiWatch

Oliepriser stiger efter stort lagertræk

 

Foto: Wintershall

Der er stigninger på olie og industrimetaller torsdag morgen, mens guldprisen samtidig viser en vigende tendens.

Onsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste et fald i råolielagrene på 5,1 mio. tønder i sidste uge, hvor analytikerne havde ventet et fald på 3,5 mio. tønder.

Samtidig faldt lagrene af benzin 1,8 mio. tønder, hvor der var ventet en stigning på 3,4 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg 0,6 mio. tønder mod en ventet stigning på 0,1 mio. tønder.

Handlerne ser nu frem mod dagens officielle lageropgørelse fra energiministeriet i Washington.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 69,60 dollar mod 69,10 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 64,25 dollar mod 63,75 dollar onsdag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Lufthavnsejer vil have 100 pct. elektrisk flytrafik i Norge Norge sætter Lofoten ned for nye olieområder 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs