EnergiWatch

Amerikansk skiferproduktion truer oliepriser

Prisen på Brent er for første gang i årevis over 70 dollar, hvilket får amerikanerne til at skrue op for den lavere prissatte skiferolie.

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, steg til 70 dollar per tønde torsdag for første gang siden december 2014. Prisstigningen vækker bekymring på energimarkedet, hvor flere stiller spørgsmålstegn ved olieprisens elasticitet i kølvandet på et øget udbud af amerikansk skiferolie.

Det skriver Financial Times.

Oliepriserne har været overvejende stigende siden juni, efter at det internationale oliekartel Opec og Rusland blev enige om at skære i produktionen. De højere oliepriser har gjort den amerikanske skiferolie mere attraktiv, hvilket flere frygter kan presse oliepriserne i knæ.

"Jo højere priserne stiger, desto mere pumper skiferolieproducenterne," siger Tamas Varga, børsmægler hos PVM i London, til Financial Times.

Irans olieminister, Bijan Zanganeh, meddelte i sidste uge, at nogle Opec-medlemmer ikke var begejstrede for prisstigningen.

I De Forenede Arabiske Emirater deler man ikke Irans frygt.

"Jeg tror ikke, at noget vil ændre sig nok til at skabe panik," siger Suhail Al Mazrouei, De Forenede Arabiske Emiraters energiminister, til avisen.

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs