EnergiWatch

Holland vil droppe gas "snarest muligt"

Efter det største jordskælv i fem år varsler den hollandske energiminister udfasning af landets naturgasproduktion. Tidsperspektivet ligger dog ikke fast.

Foto: Dong Energy, PR

Mandag eftermiddag blev Groningen rystet af et jordskælv. Ikke noget usædvanligt fænomen i det nordlige Holland, hvor der sidste år blev målt 18 skælv på mere end 1,5 på Richter-skalaen og seks alene inden for det seneste måned. Men med rystelser på op mod 3,4 Richter ifølge det hollandske meteorologiske institut var jordskælvet det voldsomste i mere end fem år og det tredjestørste nogensinde målt.

Imidlertid satte skælvet ikke blot bygninger i bevægelse. Op til overfladen er også nok en gang kommet den hollandske debat om indvinding af naturgas, der siden 1960'erne har fundet sted fra Europas største gasreservoir på land ved Slochteren i Groningen-provinsen. Indvinding har medført en stigende frekvens af jordskælv, efterhånden som lagrene udtømmes.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs