EnergiWatch

Olieprisen fortsætter op på faldende lagre

Den højere oliepris kan medføre en øget aktivitet i oliemarkedet.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Olieprisen fortsætter de positive takter torsdag morgen, og det er blandt andet faldende olielagre i USA, som får investorerne til at købe op.

De amerikanske olielagre faldt 4,99 mio. tønder i sidste uge, skriver Bloomberg News med henvisning til American Petroleum Institute.

Den europæiske referenceolie, Brent, stiger torsdag morgen til 68,13 dollar fra 67,50 dollar onsdag eftermiddag, mens den amerikanske WTI-olie samtidig ligger i 62,09 dollar mod 61,36 dollar onsdag eftermiddag.

Priserne er ifølge flere iagttagere nået et niveau, der får olieselskaberne til at øge produktionen og samtidig i tiltagende grad bore efter ny olie, hvilket kan presse priserne ned.

Ifølge Bloomberg News betyder en WTI-pris på 61-65 dollar, at antallet af borerigge vil stige markant på det amerikanske marked. Det viser en nylig undersøgelse fra den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas.

"Vi kan måske snart se en ende på prisstigningerne, fordi de nuværende niveauer vil få flere amerikanske olieselskaber til at øge produktionen," siger Will Yun, der er råvareanalytiker hos Hyundai Futures, til Bloomberg News.

Uventet hop i olieprisen gavner Maersk Drilling, men rammer økonomien

Olieprisen stabiliserer sig nær 2015-niveau

Banker venter dyrere olie efter nytår - men vending lurer sidst i 2018 

Mere fra EnergiWatch

Udkast til el-loft vækker utilfredshed

Den foreløbige udmøntning af el-loftet, som Energi- og Skatteministeriet har arbejdet på, mens Danmark har ventet på en ny regering, er diskriminerende og har mangler, mener man hos Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs