EnergiWatch

Aftagende oliehandel op til årsafslutningen

Juletiden er ved at brede sig til råvaremarkederne, hvor der er mindre stigninger i olieprisen.

Foto: COSL

Der er en mindre stigning i oliepriserne, mens guld og kobber handles næsten uændret onsdag morgen. Investorerne er ved at lukke ned inden juledagene og årsskiftet, hvilket lægger en markant dæmper på aktiviteten.

Tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste et fald i råolielagrene på 5,2 mio. tønder i sidste uge, hvor økonomerne havde ventet et fald på 3,8 mio. tønder.

Men samtidig steg lagrene af benzin 2,0 mio. tønder, hvor der var ventet en stigning på 1,9 mio. tønder, mens lagrene af destillater faldt 2,9 mio. tønder mod et ventet fald på 0,9 mio. tønder.

Handlerne ser nu frem mod dagens officielle lageropgørelse fra energiministeriet i Washington.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 63,90 dollar mod 63,50 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 57,75 dollar mod 57,30 dollar tirsdag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

Olieprisen bevæger sig sidelæns

Oliepriser stiger en anelse

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs