EnergiWatch

Maersk Oil nærmer sig aftale om stort felt i Iran

Det ser ud til, at Maersk Oil vil lande en aftale om olie- og gasfeltet South Pars i Den Persiske Golf.

Foto: Milad Payami - Statoil

Mærsks snart frasolgte oliedivision, Maersk Oil, kan være på vej til at sikre sig en aftale i Iran.

Ifølge mediet Shana regner det statsejede Pars Oil and Gas Company, POGC, i hvert fald med at indgå en kontrakt med det danske selskab, som er ved at blive købt af franske Total.

Det drejer sig om olie- og gasfeltet South Pars i Den Persiske Golf - i øvrigt et nabofelt til det qatarske Al Shaheen-felt, som Mærsk har arbejdet på i 25 år, inden den kontrakt blev tabt til netop Total sidste år.

"Vi forudser, at den anden aftale om at udvikle South Pars' olielag vil blive underskrevet med Maersk," siger Mohammad Meshkinfam, direktør for POGC, ifølge Shana.

Totals kommende køb af Maersk Oil er ikke en hindring for aftalen, som dog lige nu kører uden koordinering med franskmændene, udtaler direktøren.

Det er sandsynligt, at aftalen kommer på plads inden udgangen af det iranske kalenderår i slutningen af marts, tilføjer Mohammad Meshkinfam ifølge Shana.

South Pars' olielag producerer i dag omkring 25.000 tønder olie dagligt, men iranerne har tidligere udtalt, at Maersk Oils ekspertise kan komme i spil til at udvide den produktion til op mod 120.000 tønder dagligt.

Maersk Oil ses ifølge iranerne som en særligt egnet kandidat på grund af selskabets erfaringer med teknisk komplicerede olieboringer - blandt andet fra Al Shaheen-feltet, også kendt som North Dome.

Iran åbner samtaler med Maersk-konkurrenter

Statoil klar med planer for 40 mia. på årets største oliefelt

Mere fra EnergiWatch

Sverige fyrer op for olien før tid

Svenskerne har med store problemer i strømforsyningen været nødt til at sætte gang i oliekraftværket Karlshamn længe før, kulden for alvor er kommet til landet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs