EnergiWatch

Medie: Regningen for Seadrills redning vokser igen

Regningen for at lande en restrukturering af Seadrill er ifølge Dagens Næringsliv løbet løbsk. Selskabet forventer tilsyneladende at bruge 3,4 mia. norske kr. på processen, oplyser kilder til det norske medie.

Foto: Photo: Seadrill

Det kommer efter alt at dømme til at koste milliarder for rigselskabet Seadrill at redde sig fra et truende kollaps.

Ifølge det norske erhvervsmedie Dagens Næringsliv er udgifterne til rådgivere, som hjælper Seadrill med en restrukturering, løbet løbsk.

Velinformerede kilder fortæller til avisen, at et internt overslag over regningen for hele den komplicerede proces nu lyder på 3,4 mia. norske kr., eller hvad der svarer til lidt over 2,5 mia. danske kr.

Tidligere lød overslaget på cirka to mia. norske kr., men det er altså tilsyneladende vokset betragteligt. Seadrill afviser dog at kommentere på oplysningerne om milliardregningen, der skulle dække udgifter fra efteråret 2015 og frem til, at processen er overstået.

Det er en massiv gæld og nedturen i oliebranchen, som har kastet Seadrill ud i en overlevelseskamp. Selskabet, som er ejet af den norskfødte rigmand, John Fredriksen, gik tidligere på året i betalingsstandsning under den såkaldte Chapter 11-proces i USA.

I slutningen af marts næste år skal en dommer i Houston, Texas tage stilling til en mulig redningsplan for Seadrill, der går efter at få tilført 1,1 mia. dollars i ny kapital.

I øjeblikket kæmper selskabet med at få en gruppe af genstridige kreditorer med ombord. Senest nyt i sagen er, at en gruppe af usikrede kreditorer har indkaldt John Fredriksen til et møde, hvor de planlægger at udspørge ham om selskabets deroute. Det skriver Bloomberg News.

Endnu et rigselskab søger om konkursbeskyttelse

To investorer melder sig på banen med ny løsning for Seadrill

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere