EnergiWatch

Østrigsk gaseksplosion får gaspriserne til at stige

Priserne på naturgas stiger i flere lande tirsdag ovenpå østrigsk gasekplosion, beretter flere medier, heriblandt Financial Times. Én blev dræbt og mindst 18 såret ved eksplosionen.

Foto: Gazprom

Den voldsomme eksplosion på det store og vigtige østrigske gasanlæg i Baumgarten tidligere tirsdag får naturgaspriserne til at stige i flere lande, beretter forskellige medier.

Ifølge Financial Times stiger de britiske priser på naturgas til det højeste niveau siden 2013, hvor priserne er steget med så meget som 40 pct. til 95 pence pr. therm (britisk måleenhed, hvor en therm er 2,74 kubikmeter naturgas) i de første handelstimer i London, mens leveringspriserne i januar steg med omkring en femtedel til 75 pence, som er de højeste niveauer i fire år.

Samtidig er priserne også steget i Holland og Italien, skriver avisen. Operatøren OMV har været nødsaget til at lukke anlægget, hvor også de østrigske gaspriser er steget i de tidlige handelstimer. Ifølge blandt andre Platts har russiske Gazprom været nødt til at omdirigere sine gassendinger til andre steder i Europa.

Foreløbigt er én person død, mens mindst 18 personer blev såret i forbindelse med ulykken på gasanlægget, der ligger øst for den østrigske hovedstad Wien.

"En eksplosion har fundet sted klokken 8.45 efterfulgt af en brand. Situationen er under kontrol, men ifølge de tidlige meldinger skal flere personer være kommet til skade," lød det tidligere tirsdag fra polititalsmand Edmund Tragschitz ifølge nyhedsbureauet AFP.

Gasanlægget i Baumgarten modtager naturgas fra Rusland, Norge og andre lande.

Eksplosion på gasanlæg dræber én og sårer mindst 18 i Østrig 

Rusland klar til at føre rørledning uden om Danmark 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs