EnergiWatch

Olie siver efter større amerikansk bore-aktivitet

De amerikanske producenter har øget antallet af aktive rigge, og det giver sig udslag i let faldende oliepriser mandag morgen.

Der er let vigende priser på oliemarkedet mandag morgen, mens guldprisen handles sidelæns på baggrund af stabile amerikanske renter.

Oliepriserne ligger lidt lavere mandag, efter at amerikanske producenter øgede antallet af borerigge i sidste uge. Antallet af aktive rigge steg i den ugentlige opgørelse fra olieservicevirksomheden Baker Hughes til 751, hvilket er det højeste siden september.

Markedet balancerer mellem stigende amerikansk produktion og den forlængede produktionsaftale, der lægge låg over produktionen hos Opec og andre store producenter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 63,10 dollar mod 63,30 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,10 dollar mod 57,50 dollar fredag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

 

 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs