EnergiWatch

Olie siver efter større amerikansk bore-aktivitet

De amerikanske producenter har øget antallet af aktive rigge, og det giver sig udslag i let faldende oliepriser mandag morgen.

Der er let vigende priser på oliemarkedet mandag morgen, mens guldprisen handles sidelæns på baggrund af stabile amerikanske renter.

Oliepriserne ligger lidt lavere mandag, efter at amerikanske producenter øgede antallet af borerigge i sidste uge. Antallet af aktive rigge steg i den ugentlige opgørelse fra olieservicevirksomheden Baker Hughes til 751, hvilket er det højeste siden september.

Markedet balancerer mellem stigende amerikansk produktion og den forlængede produktionsaftale, der lægge låg over produktionen hos Opec og andre store producenter.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 63,10 dollar mod 63,30 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 57,10 dollar mod 57,50 dollar fredag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

 

 

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere