EnergiWatch

Opec-aftale holder hånden under olieprisen

Olieprisernes sivende tendens er stoppet fredag morgen.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Oliepriserne har stabiliseret sig fredag morgen på et lidt lavere niveau som følge af en styrkelse af den amerikanske dollar.

Men direkte prisfald er udelukket, idet produktionsreduktionsaftalen mellem Opec-landene og de andre store producenter inklusive Rusland lægger en fast bund under markedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 62,15 dollar mod 61,85 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,65 dollar mod 56,45 dollar torsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs