EnergiWatch

Olieprisen er stadig langt fra magisk skifergrænse

Ifølge JP Morgan vil de amerikanske skiferproducenter først gentænke deres budgetter og øge produktionen, hvis WTI-olieprisen igennem en længere periode kommer over 60 dollars.

Foto: /ritzau/AP/LM Otero

Der skal en oliepris på i hvert fald 60 dollars til, før de amerikanske skiferproducenter vil øge deres produktion.

Det skriver Bloomberg på baggrund af en rapport fra JP Morgan Chase & Co.

Alt imens den globale referencepris for nordsøolien igennem en længere periode har befundet sig i et niveau på over 60 dollars pr. tønde, så befinder den amerikanske WTI-olie sig pt. i et niveau på knap 56 dollars tønden.

Og ifølge JP Morgan skal der mere til og det igennem en længere periode, før de amerikanske producenter vil genoverveje deres budgetter for næste år. Indtil da ser aktiviteten ud til at ligge på et fast niveau.

Blandt producenterne omkring Texas og New Mexico "forventes ingen at ændre kurs væsentligt, så længe WTI forbliver i niveauet 45-55 dollars på trods af Opec's beslutning sidste uge om at forlænge deres produktionsloft igennem 2018," skriver JP Morgans analytiker Arun Jayaram ifølge Bloomberg.

Ifølge analytikeren er der behov for, at prisen igennem et til to kvartaler befinder sig over 60 dollars, før det kan få producenterne til at øge produktionen.

Manglende priskontrol vil sende olien i graven

Olieprisen ser ud til at holde sig under 60 dollars længe 

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs