EnergiWatch

Julestilhed for olieprisen

Et fald i de amerikanske råolielagre er ikke nok til at påvirke olieprisen i nævneværdig grad.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Råvaremarkedet handler i det store og hele sidelæns onsdag morgen, mens olielagerrapporter og rentemødet i den amerikanske centralbank imødeses.

Tirsdag aftens lagerrapport fra American Petroleum Institute viste et fald i råolielagrene på 5,5 mio. tønder i sidste uge, hvor økonomerne havde ventet et fald på 3,4 mio. tønder.

Men samtidig steg lagrene af benzin 9,2 mio. tønder, hvor der var ventet en stigning på 1,7 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg 4,3 mio. tønder mod en ventet forøgelse på 1,0 mio. tønder.

Handlerne ser nu frem mod dagens officielle lageropgørelse fra energiministeriet i Washington.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 62,65 dollar mod 63,50 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles onsdag morgen i 57,40 dollar mod 57,35 dollar tirsdag eftermiddag.

Statoil klar med planer for 40 mia. på årets største oliefelt

Oliepriser står stille

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere