EnergiWatch

Rusland og Opec rygtes tæt på forlænget produktionsloft

En forlængelse af produktionsloftet skulle være lige på trapperne, fortæller anonyme kilder til Bloomberg News.

Det nærmer sig angiveligt, at Rusland og Opec-landene er enige om at forlænge den gældende aftale om produktionsloft. Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Olieeksportørerne indgik aftalen for at sætte et loft over udbuddet af olie på verdensmarkedet og dermed hæve prisen. Den strategi har fungeret, og nu kan en forlængelse af aftalen - der udløber til marts 2018 - være på vej.

I hvert fald er de to parter enige om de store linjer i en ny aftale, skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger fra kilderne. De nærmere detaljer mangler dog stadig at falde på plads.

Rusland skubber angiveligt på for at få et fleksibelt loft, der kan justeres efter markedsforholdene.

Opec-landene mødes næste uge i Wien, og målet med forhandlingerne er ifølge Bloomberg News at få aftalen på plads, så den kan offentliggøres ved den lejlighed.

Prisen på nordsøolie, Brent, er steget med 0,05 dollar til 63,72 dollar per tønde oven på meldingerne fra nyhedsbureauet.

Opec-møde holder oliemarkedet i skak

Qatar-krisen er gået i hårdknude

 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs