EnergiWatch

Rusland og Opec rygtes tæt på forlænget produktionsloft

En forlængelse af produktionsloftet skulle være lige på trapperne, fortæller anonyme kilder til Bloomberg News.

Foto: Foto: ritzau/AP/Eric Gay

Det nærmer sig angiveligt, at Rusland og Opec-landene er enige om at forlænge den gældende aftale om produktionsloft. Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Olieeksportørerne indgik aftalen for at sætte et loft over udbuddet af olie på verdensmarkedet og dermed hæve prisen. Den strategi har fungeret, og nu kan en forlængelse af aftalen - der udløber til marts 2018 - være på vej.

I hvert fald er de to parter enige om de store linjer i en ny aftale, skriver Bloomberg News med henvisning til oplysninger fra kilderne. De nærmere detaljer mangler dog stadig at falde på plads.

Rusland skubber angiveligt på for at få et fleksibelt loft, der kan justeres efter markedsforholdene.

Opec-landene mødes næste uge i Wien, og målet med forhandlingerne er ifølge Bloomberg News at få aftalen på plads, så den kan offentliggøres ved den lejlighed.

Prisen på nordsøolie, Brent, er steget med 0,05 dollar til 63,72 dollar per tønde oven på meldingerne fra nyhedsbureauet.

Opec-møde holder oliemarkedet i skak

Qatar-krisen er gået i hårdknude

 

Forsiden lige nu

Velux-chef jagter fortsat opkøb

Det helt store opkøb udeblev i 2017, men direktøren i VKR Holding garanterer, at det fortsat er planen at vokse både organisk og gennem opkøb.

Endnu et Maersk-skib ramt af brand i container

Endnu et Maersk-skib, Maersk Kensington, er blevet ramt af en brand i en container torsdag aften. Branden er under kontrol, og alle besætningsmedlemmer er i sikkerhed. Indtil videre tyder det ikke på, at der er sammenhæng med ulykken på Maersk Honam.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere