EnergiWatch

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Foto: Wintershall

Det tyske olieselskab Wintershall vil lægge store milliard-investeringer i norsk sokkel over de kommende år.

Ifølge det norske medie Sysla har Wintershall fået tilladelse af moderselskabet i form af kemikoncernen BASF til at investere 20 mia. norske kr. – svarende til 15,4 mia. kr. – i projekter på den norske kontinentalsokkel over de næste fire år. Pengene skal bruges på udviklingsprojekterne Maria, Skarfjell og Aasta Hansten, mens Bragefeltet, skal videreudvikles. Endelig har Wintershall også fokus på øget boeraktivitet efter nye felter.

"Vi har fuld opbakning til at opretholde et højt aktivitetsniveau. En stærk og solid ejer giver os mulighed for at fortsætte investeringerne og tænke langsigtet. Nu bliver det min opgave at sørge for, at vi lever op til den tillid, vi har fået," siger Hugo Dijkgraaf, managing director for Wintershalls norske aktiviteter, ifølge Sysla.

I 2018 planlægger Wintershall at bore fem til syv efterforskningsbrønde i det norske område, og det betyder ifølge Sysla, at over 50 pct. af det globale efterforskningsbudget fra det tyske selskab vil blive brugt i Norge.

Det danske Nordsø-kort er Total omskrevet 

Maersk Drilling får forlænget to kontrakter i Nordsøen 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs