EnergiWatch

Opec-møde holder oliemarkedet i skak

Forud for oliekartellets beslutning om mulig fastholdelse af produktionsnedskæringer holder olieprisen sig i ave.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

Der er kun små bevægelser i olieprisen mandag morgen forud for mødet i Opec-gruppen – sammenslutningen af olieeksporterende lande – senere i november.

På mødet skal gruppen beslutte sig for, om de nuværende nedskæringer i landenes produktion, der blev indført for at understøtte oliepriserne, skal fastholdes eller justeres.

Mandag morgen koster Brent- og WTI-olie, de toneangivende olienoteringer for Nordeuropa og USA, henholdsvis 62,61 dollar og 56,65 dollar per tønde. Det er dermed ikke en stor ændringer fra priserne på 62,26 dollar og 56,26 dollar per tønde fredag eftermiddag.

Ifølge Reuters fortæller handlere i råvaremarkedet, at de undlader at tage nye store positioner i olie forud for beslutningerne på mødet 30. november. Forventningen er, at de vil forlænge reduktionerne, som lige nu står til at slutte marts 2018, da der stadig er store olielagre at trække på.

Guldprisen ligger næsten uændret i knap 1292 dollar per troy ounce mandag morgen mod 1288 dollar fredag eftermiddag. Usikkerhed på begge sider af Atlanten - om henholdsvis USA's skattereform og regeringsdannelse i Tyskland - er med til at understøtte prisen på ædelmetallet, som ligger i den dyreste pris i omtrent en måned.

Kobberprisen falder en anelse tilbage til 6772,50 dollar per ton. Der er dog meldinger om en mulig strejke i kobberminer i Peru, som kan skubbe markedet i ubalance og øge priserne.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs