EnergiWatch

Oliemarkedet træder vande

Oliemarkedet står stille torsdag morgen, mens man venter på nyt fra Opec.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Milligan/

Oliemarkedet er afbalanceret af en stigende amerikansk produktion og kraftigt øgede lagerbeholdninger, men priserne forhindres i at falde af forventninger om, at oliekartellet Opec vil udvide den løbende produktionsreduktion på det kommende møde i slutningen af indeværende måned.

Den ugentlige olielagerstatistik fra det amerikanske energiministerium viste onsdag eftermiddag en stigning i råolielagrene på 1,9 mio. tønder i den forgangne uge, hvor økonomernes bud lød på et fald på 1,8 mio. tønder ifølge Bloomberg.

Lagrene af benzin steg samtidig 0,9 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, faldt 0,8 mio. tønder.

Der var ventet et fald i benzinlagrene på 1,0 mio. tønder og et fald i destillatlagrene på 2,0 mio. tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 61,95 dollar mod 61,80 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 55,35 dollar mod 55,30 dollar onsdag eftermiddag.

Nu tager solen for alvor fat på den fjerde industrielle revolution 

Danmarks næste Nordsø-eventyr?  

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs