EnergiWatch

Olien fastholder niveauet og handles med risikopræmie

"Olie er allerede alt for dyr, selv hvis den seneste udvikling i Saudi-Arabien retfærdiggør en vis risikopræmie for olieprisen," skriver en analytiker om udviklingen.

Oliepriserne har den seneste tid været opadgående, og på grund af politisk og diplomatisk uro omkring Saudi-Arabien er der tilføjet en ekstra risikopræmie til den sorte råvare, skriver Marketwatch.

Dog påpeger flere analytikere ifølge mediet, at de risikovillige kan tage for store risici, fordi de undervurderer, hvor hurtigt de amerikanske skiferproducenter vil reagere på prisstigningerne, og at de samtidig overvurderer effekterne fra de store olieproducerende landes forsøg på at tæmme en global overflod af olie.

"Olie er allerede alt for dyr, selv hvis den seneste udvikling i Saudi-Arabien retfærdiggør en vis risikopræmie for olieprisen," skriver Eugen Weinberg, der er råvareanalytiker hos Commerzbank, i et notat ifølge Marketwatch.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 63,55 dollar mod 64,14 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 56,79 dollar mod 57,23 dollar torsdag eftermiddag.

Grafen viser spotprisen på en tønde af den norske referenceolie, Brent, i amerikanske dollar de sidste fire år. Kilde: Quandl.com/Den Amerikanske Centralbank.

 

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere