EnergiWatch

Olie & Gas

Total åbner en digital fabrik

Det franske olie- og gasselskab vil bruge en ny digital fabrik til at effektivisere forretningen på en række nøgleområder.

Norske olielønninger på vej op igen

Branchefolk i den norske olieindustri advarer om, at lønniveauet i sektoren er stigende med frygt for en tilbagevenden til tidligere tider med løbske priser og lønninger. "Meget betænkeligt," siger branchedirektør.

Branchedirektør: Udskudt olieudbud kan skræmme investorer væk

"Vi havde gerne set, at man havde fundet en afklaring tidligere," siger direktør hos Olie Gas Danmark, Martin Næsby, om 8. udbudsrunde. Han er bekymret for, at den statslige håndtering af udbudsrunden kan få en afskrækkende effekt. Men trods al modstanden er han fortrøstningsfuld i forhold til fremtidig oliejagt.

Prosafe har brugt millioner på fusion

Prosafe har brugt 1,5 mio. dollar på den planlagte fusion med Floatel, som endnu ikke er blevet godkendt af myndighederne. Det norske konkurrencetilsyn fælder dom i slutningen af oktober.

Totals "aggressive" LNG-udvidelse når længere ind i Indien

Det franske olieselskab køber sig ind i indisk gasforsyning og indleder et samarbejde med konglomeratet Adani om to LNG-terminaler. Total regner med at investere 4 milliarder i markedet, som generelt er attraktivt for olie- og gasgiganterne.

Grønt lys til Norge: Vil opbevare CO2 i Nordsøen

En midlertidig anvendelse af en ti år gammel ændring af en protokol betyder, at Norge nu kan importere CO2. Det er samtidig startskuddet for, at det bliver muligt at opbevare CO2 i Nordsøen, siger olie- og energiministeren.

Olieindustriens finansieringskilder tørrer ud

Det er ikke længere comme il faut at investere i eller låne penge til en industri, der befatter sig med fossile brændsler. Olieindustriens største udfordring er, at der ikke eksisterer internationalt vedtagne standarder for bæredygtighed eller verdensmål. Derfor kan den ikke dokumentere, at der sker fremskridt på den front.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere