EnergiWatch

Olie & Gas

Scorpio ser ny offshore-investering som den første af flere

Scorpio-gruppen, der ellers er mest kendt for sine to rederier, har med overtagelsen af Nordic American Offshore taget det endelige skridt ind i Nordsøen. Og der kan sagtens komme mere. "Tingene udvikler sig meget hurtigt," siger president Emanuele Lauro til ShippingWatch.

Analysehus forventer elendigt rigmarked

Store rigselskaber som Seadrill og Transocean har givet udtryk for optimisme om det fremtidige rigmarked, men der er ingen grund til at glæde sig for tidligt. Det vurderer analysehuset IHS Markit over for Dagens Næringsliv.

EU forlænger sanktioner mod Rusland

For ottende gang forlænger EU-landene de økonomiske sanktionerne over for Rusland på grund af manglende fremskridt i fredsprocessen om Ukraine.

Efter hård kritik: Nu skal olieselskaber løfte fem pct. af energibesparelserne

Dansk Energi er stærkt utilfreds med olieselskabernes bidrag til at sænke energiforbruget de næste to år. "Vi har kun skrevet under på aftalen, fordi ordningen udløber om to år," siger Dansk Energis direktør Lars Aagaard, som kalder aftalen for "omvendt klimapolitik." (Opdateret med kommentar fra Dansk Fjernvarme 12:28)

John Fredriksen overtager størstedelen af Solstad-rederi

Det Solstad-ejede rederi Dess Aquaculture henter 700 mio. norske kr. i en aktieudvidelse, som skal finansiere nybygningsprogram. Emissionen betyder, at to selskaber tilhørende John Fredriksen sætter sig på det meste af rederiet.

Norsk offshore går endnu et trængt år i møde

De næste måneder bliver endnu en hård kamp for de norske offshorerederier, vurderer Norges Rederiforbunds adm. direktør, Harald Solberg, i et interview med ShippingWatch. Der er "stor ubalance i værdikæden", mener han.

HMN vinder langvarig varmestrid mod Energiklagenævnet

Energiklagenævnet har tabt en usædvanlig civil retssag om udvidelsen af fjernvarmenettet anlagt af naturgasselskabet HMN. "Nu bør der være sat en stopper for, at andre kommuner forsøger at gennemføre lignende fjernvarmeprojekter," siger adm. direktør Susanne Juhl.

Usikkerhed om OPEC-reduktion sender olieprisen ned

Usikkerhed om, hvordan landene i koalitionen Opec+, der tæller 24 olieproducerende nationer, vil implementere sin produktionsnedsættelse og muligheden for stigende forsyninger fra USA, sendte mandag prisen på den amerikanske WTI-olie ned i det laveste niveau i to uger.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere