EnergiWatch

Olie & Gas

EnergiWatch ønsker god påske

Som de fleste andre holder redaktionen på EnergiWatch påskeferie de kommende dage. Vi er tilbage tirsdag morgen med et friskt nyhedsbrev. Indtil da ønsker vi alle en rigtig god påske.

Kraftværkernes røg er nu dyrere end kullet

Det seneste års store prisstigning i EU's CO2-kvoter betyder, at det for første gang nu er billigere at købe kul end at brænde det af. En bund under kvoteprisen vil udrette mirakler for den grønne omstilling, fastslår Dansk Energi.

Nord Stream 2 kan gå flere nye veje

Selskabet bag Nord Stream 2 har indsendt en ny ansøgning til Energistyrelsen, hvori det anmoder om lov til at føre gasledningen syd om Bornholm langs en ny rute. Det vil være bedre for skibsfarten og miljøet, vurderer styrelsen.

Nordsøolien holder sig over 71 dollar

Indtil videre er prisen på en tønde Nordsøeolie steget knap 24 pct. siden årets start, hvor Opec-landenes produktionsnedskæringer understøtter priserne.

IEA advarer mod nye prisstigninger på olie

Olieprisen er i år steget betydeligt til aktuelt 71 dollars. Det er et niveau, der nu får det Internationale Energiagentur til at advare om konsekvenserne for nye prisstigninger.

35 brønde kan bringe oliefund tilbage til 2014-niveau

35 brønde forventes boret og efterforsket i løbet af 2019, der ifølge Rystad Energy kan bringe årets opdagelser tilbage til niveauet før oliekollapset i 2014. Februar har allerede budt på det højeste antal i over tre år.

DNV GL har afskediget hver fjerde ansatte siden 2013

Også i 2018 blev det til en betydelig reduktion af medarbejderstaben hos DNV GL, der siden 2013 er blevet 4.000 ansatte færre. "Nu har vi nået niveauet, vi vil se fremover," siger CFO Thomas Vogth-Eriksen til ShippingWatch.

Semco Maritime er foran planen på havvind

Det går stærkere end ventet hos leverandøren Semco Maritime med at hente mere af sin forretning fra et voksende havvindmarked, der skal fylde halvdelen i 2022. Selvom vedvarende energi fylder mere, vil Semco ikke at droppe olien helt i nær fremtid.

Norges nye oliekæmpe har allerede milliard-omsætning

Vår Energi, som er resultatet af en fusion mellem Enis norske forretning og Point Resources, har fremlagt tal for sin første tid som sammenlagt selskab. Tallene viser en omsætning, der rammer tæt på 30 mia. norske kr. i 2018.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere