EnergiWatch

Olie & Gas

Kriseramte Solstad Offshore tæt på endelig redningsplan

Offshorerederiet Solstad Offshore er tæt på at lukke en plan om restrukturering med sine kreditorer. Planen betyder bl.a. at gæld for ti mia. norske kroner bliver konverteret til aktiekapital, og at en stor del af flåden skal sælges fra eller skrottes.

Nu frygter Norge for olieproduktionen

Den udfordrende bemandingssituation kan få den konsekvens, at produktionen ikke kan opretholdes. Sådan lyder vurderingen i den seneste opdatering om aktiviteterne i den norske del af Nordsøen fra Petroleumstilsynet.

Oliepriskrigen destruerer enorme værdier

Olieindustrien og de olieeksporterende lande har daglige milliardtab på grund af oliepriskrigen. Manglende efterspørgsel kan sende prisen på olie ned i 10-12 dollars per tønde senere på året, vurderer en britisk energiforskningsinstitution.

Aker BP vil melde afskedigelser ud efter påske

Efter udmeldingen om, at der skal skæres i investeringerne, vil de ansatte i Aker BP få at vide, hvor mange, der må forlade selskabet pga. lavere aktivitet. Det sker efter påske. Leverandørerne bliver også ramt.

Aker Solutions-topchef tog stort løndyk i 2019

Efter en i forvejen hård tid har det norske olieserviceselskab oplevet væsentlig nedgang i de økonomiske aktiviteter, siden coronavirusset brød ud. Det fremgår af Aker Solutions’ nye årsrapport, der også viser stor lønnedgang for topchefen Luis Araujo.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere