EnergiWatch

Olie & Gas

Teekay gennemfører salg af offshore-selskab

Den canadiske shippinggruppe er kommet endeligt i mål med frasalget af Teekay Offshore til Brookfield. Offshoreselskabet skifter navn, mens Teekay-chefer træder ud af bestyrelsen.

Oliegiganter vil ramme stjernerne med CO2-brønd i Nordsøen

Northern Lights vil transportere CO2 fra hele Europa og lagre det i Nordsøen. Ledet af Equinor og med deltagelse af Total og Shell forventer oliegiganterne allerede senere i år at tage den endelige finansieringsbeslutning om en kommerciel CO2-fangst og lagring i stor skala.

Domstol blåstempler olieboringer nær Arktis

Den norske stat har for anden gang vundet en stor principiel sag imod blandt andre Greenpeace. Staten har ikke begået brud på miljøparagraf, fastslår appelret. Greenpeace vil tage sagen til højeste instans.

Medier: Ny energiminister ind fra Højre

Ifølge Dagens Næringsliv bliver Tina Bru fra Høyre den nye olie- og energiminister i Erna Solbergs regering, efter Sylvi Listhaug forlod regeringen sammen med resten af Fremskrittspartiet.

Storleverandør til Tyra-projekt går i betalingsstandsning

Det amerikanske selskab McDermott, som har ansvaret for en stor del af konstruktionen til det nye Tyra-felt, er tirsdag gået i betalingsstandsning. "Med et stort projekt som genopbygningen af Tyra må man forvente udfordringer," siger Total-direktør.

Blue Water satser på et caribisk olieeventyr

Den danske transport- og logistikvirksomhed åbner nyt kontor i Guyana for at høste frugterne af et spirende oliemarked. Her har Blue Water de seneste år samarbejdet med Exxon Mobil, der har boret en guldåre frem i det lille land.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere