EnergiWatch

Olie & Gas

Equinor sælger ejerandel til Aker BP

For 250 mio. dollars har Equinor solgt sin ejerandel i King Lear i Nordsøen til Aker BP, der ser mere værdi i feltet, som blev fundet tilbage i 1989.

Ineos fyrer igen i Danmark

Køberen af Ørsteds olieforretning fyrer nu igen i Danmark, hvilket bringer det samlede antal ansatte ned på under 200.

Energiselskaber tæppebombes med nye love og regler

Mængden af nye love og regler fra Energiministeriet er ifølge tænketanken Cepos steget med 470 procent gennem en årrække. "Nedslående og deprimerende," siger direktør Kim Mortensen i Dansk Fjernvarme.

Olieindustrien frygter grønne regeringer

Det vil tage årtier at udfase fossile brændsler, men i stadig flere lande forceres udviklingen, og det tvinger ikke blot olieindustrien til at tænke kortsigtet, men gør også investorerne nervøse. Allerede nu er stærkt stigende energipriser ved at tvinge verdensøkonomien ned i tempo.

Regeringen vil nedsætte transportkommission

En ny kommission skal som en del af regeringens klimaudspil finde ud af, hvordan transportsektoren bliver grønnere. Gruppen skal også komme med forslag til, hvordan staten kan hente indtægter, man står til at miste som konsekvens af tabte afgifter på området.

Saudi-Arabiens kronprins lover Aramco-notering i 2021

Der er ikke hold i rygterne om en aflysning af børsnoteringen af olieselskabet Aramco, siger Saudi-Arabiens kronprins til Bloomberg. Han lover en notering inden 2021 og vurderer, at værdien kommer over 2000 mia. dollars.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere