EnergiWatch

Olie & Gas

Total er helt ude af Iran

Det er blot et år siden, at iranerne så store muligheder for udvidelse af landets gas- og olieproduktion med omfattende aftaler med oliegiganter som Shell og Total. Glæden blev dog kortvarig, og nu er Total helt ude af Iran.

Tidligere Monjasa-direktør skifter til Trafigura

En tidligere direktør for Monjasas kontor i Dubai er blevet ansat hos konkurrenten Trafigura. De to selskaber kørte frem til 2015 et tæt parløb på det lukrative marked for bunkerolie i Vestafrika.

Maersk vil børsnotere Drilling

I forbindelse med sit regnskab for andet kvartal oplyser Maersk, at koncernen vil børsnotere Maersk Drilling i København. Maersk-ledelsen vurderer, at en børsnotering giver de mest optimale og langsigtede muligheder for aktionærerne.

Shell vil tilbage på dybt vand

Break-even priserne er nu så lave, at oliekæmpen Shell igen vil satse på at bore efter olie på dybt vand. Dybvandsboringer kan konkurrere med eller endda levere højere afkast end skifer, siger Shells udforskingschef til Financial Times.

Europa vil importere mere amerikansk LNG

USA vil eksportere mere LNG til Europa, og kontinentet står klar til at tage imod – bare prisen er konkurrencedygtig, siger EU-Kommissionens præsident. Det skriver Bloomberg.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere