EnergiWatch

Olie & Gas

Danmarks klimamål drukner i biler

For femte år i træk er vejtrafikken steget, fordi vi får flere biler og kører stadigt mere i dem. Miljøorganisationer kræver straksindgreb for at vende udviklingen.

Regeringen vil skrue ned for biogas til transport

Energiminister Dan Jørgensen (S) varsler hasteindgreb, som sænker kravene for, hvor stor en andel af avancerede biobrændstoffer, der skal være i transportsektoren. Problematisk, mener Peter Bjerregaard, som er markedsreguleringschef hos Eon.

Petrobras øjner milliardgevinst ved nye svovlkrav

Det statsejede brasilianske olieselskab Petrobras øjner ekstra indtægter på 1 mia. dollar i 2020 på øget salg af skibsbrændstof som et resultat af nye svovlkrav, som træder i kraft fra årsskiftet.

Danmarks næststørste olieaktør ser fornuft i licens-stop

Det vil være klogt at vente en håndfuld år med at udstede nye koncessioner til oliejagt i Nordsøen. Sådan er holdningen fra formanden i det norske olieselskab Noreco, Riulf Rustad. Oliekæmpen Total blander sig udenom, men vil blive i Danmark uanset hvad.

Olieprisen falder før starten på Opec-møde i Wien

Torsdag mødes landene i Wien for at diskutere, hvorvidt de skal forlænge de produktionsnedskæringer, som organisationen sammen med dens allierede tidligere har indført for at understøtte oliemarkedet og priserne.

Ineos melder sig klar til 9. udbudsrunde

Den britiske koncern har mod på mere dansk olieudvinding og kan sagtens være blandt ansøgerne ved en eventuel ny udbudsrunde. Det afslører Ineos' adm. direktør for Skandinavien, Sebastian Koks Andreassen, over for EnergiWatch.

Stor fremgang for dansk biogas

Såvel antallet af virksomheder som omsætningen af dansk biogas er steget markant på få år, mens også biomasse og andre typer af bioenergi fylder fortsat mere i energilandskabet.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere