EnergiWatch

Olie & Gas

I 2050 vil halvdelen af verdens energi være vind og sol

Ifølge ny rapport vil olie være en saga blot i 2050, mens vind og sol-energi vil bidrage til omkring halvdelen af verdens energi. 70 pct. af investeringer i energisektoren i løbet af de næste 30 vil ifølge Bloomberg gå til vind- og solindustrien. Kina og Indien vil være de største markeder for disse investeringer.

Støtten til sort energi stiger markant

Værdien af globale subsidier til fossile brændsler steg sidste år med godt 100 milliarder dollar til det højeste niveau siden 2014. Hovedårsagen skal findes i olieprisen.

Kæmpe afrikansk LNG-satsning er på plads

Amerikanske Anadarko lægger over 100 milliarder kroner i LNG-projekt i Mozambique. En terminal skal være med til at bringe det sydøstafrikanske land op blandt de største producenter af LNG i verden.

Siemens fyrer flere tusinde i energidivision

Som optakt til udskilningen af gas- og kraftdivisionen i et selvstændigt selskab, hvor også majoriteten af Siemens Gamesa skal høre under, skærer konglomeratet 2.700 stillinger – mere end halvdelen på hjemmebane.

Rusland står fast: Gassen kommer uanset hvad

Gazprom fastholder, at Nord Stream 2 kommer til at sende gas ind på det europæiske kontinent, selv om der er stort pres for at sætte en stopper for projektet. Det skriver Financial Times.

Aker Solutions udpeger ny finansdirektør

Det norske olieserviceselskab Aker Solutions får senere på sommeren ny finansdirektør. Han erstatter den nuværende finansdirektør, som skifter til lignende stilling i moderselskabet.

Pakistan vil købe stor mængde LNG-laster

Pakistans statsejede selskab Pakistan LNG er klar til at bestille 240 LNG-laster, der skal leveres over en periode på ti år. Qater vil bestille et stort antal LNG-skibe.

Efterforskninger falder blandet ud for Equinor

Equinors licens 859 leverer i andet forsøg ikke som håbet. Det norske olieselskab har boret tørt, viser nye resultater fra det nationale oliedirektorat. Anderledes godt er det gået i Norskehavet, hvor selskabet har fundet både olie og gas.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere