EnergiWatch

Olie & Gas

BWSC fik unfair fordele i offentlige udbud

Det var nogle få ansatte i én afdeling, der handlede uden ledelsens viden, fastslår kraftværksproducentens direktør, efter Kammeradvokatens konklusion om brud på udbudsregler og overvejende sandsynlighed om bestikkelse.

Glencore lægger loft over sin kulproduktion

Det schweiziske handelshus Glencore vil begrænse sin kulproduktion til "nuværende niveauer" i kampen for klimaet, annoncerer handelshuset. En beslutning, som kan få prisen på termisk kul til at stige, vurderer konsulenthus.

Offshoreselskab øger overskud i 2018

Både top- og bundlinje gik frem for offshoreselskabet BW Offshore i 2018. Rederiet ser tegn på forbedret marked, hvor en højere oliepris ventes at give forlængelser for skibene.

Shell køber energilagringsselskab

Oliegiganten har opkøbt det tyske selskab Sonnen, der laver intelligente batteriløsninger, som de mener kan gøre forbrugerne næsten helt uafhængige af deres elselskab.

Olieprisen begynder at trække op imod de 70 dollars igen

Den er der ikke endnu, men efter et dyk omkring nytår er olieprisen ved at krydse de 65 dollars per tønde og har dermed retning mod de 71 dollars, som den gennemsnitlige pris lød på sidste år. Godt for offshoreinvesteringerne. Dyrt for shipping.

Svensk søfart vil være fossilfri fra 2045

Sveriges rederiforening skruer op for de grønne ambitioner i en ny plan med syv forslag, som skal gøre svensk shipping CO2-fri fra 2045, fem år inden IMO's målsætning. Men uden politisk indgriben er omstillingen umulig.

Medier: Offshore-rederier dropper kontrakter med Equinor

Equinor betaler så lidt til offshore-rederier, at flere foretrækker at lade sine skibe lægge til kaj frem for at arbejde for det delvist statsejede olieselskab, lyder kritikken fra branchen. Nu bliver sagen taget op politisk i Norge.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere