EnergiWatch

Olie & Gas

Shell vil fyre op til 9.000 ansatte

Den britisk-hollandske supermajor er tvunget til at skære kraftigt ned på personalet for at hente op mod 2,5 mia. dollar frem til 2022. Selskabet har brug for en strømlining, mener topchef Ben van Beurden.

Her er regeringens samlede globale klimaplan

"Regeringen har i sit første år truffet beslutninger, der medfører reduktioner, som svarer til næsten en fjerdedel af vejen," siger klimaminister Dan Jørgensen (S). Klimamålet kommer til at koste mellem 16 og 24 mia. kr. årligt, vurderer regeringen.

"Det danske olieeventyr er ved at udvikle sig til et mareridt"

Regeringens støttepartier retter skarp kritik af, at Finansministeriet forventer en olieindtjening på næsten tre gange så meget som analysehuset Rystad Energy. Tre ordførere mener, at det er et skidt signal, at danske myndigheder baserer forventede indtægter på en langt større produktion, end analytikerne finder realistisk.

Analysehus spår historisk milliardunderskud fra nordsøolien

Statskassen står til underskud på flere milliarder fra årets danske olieproduktion, viser opgørelse fra Rystad Energy, hvis prognose frem mod 2030 er godt 27 mia. kr. lavere end regeringens forventning. Forskellen er, at de danske myndigheder tror på langt større produktion i Danmark.

Total lurer på nye olieprojekter i Danmark

Selv uden olielicenser kan nye, danske projekter øge den nuværende produktion med to tredjedele, viser opgørelse. Total går efter at sikre fremtiden i den danske Nordsø, lyder det fra selskabets adm. direktør, Philippe Groueix.

Equinor tager hul på stor milliardudbygning

Den norske oliekæmpe vil skabe produktion fra Breidablikk-feltet med en investering på knap 20 mia. norske kr. Fundet vurderes at være det mest interessante i norsk sektor, som endnu ikke er blevet udviklet.

Nordiske shippingdynastier deler skæbne i stor olienedtur

Lige så meget som de nordiske shippingfamilier nød godt af olieprisens optur, lige så mange milliarder har kendte navne som Mærsk og Fredriksen tabt på den dybe krise i drillingsektoren. Alene i Maersk Drilling er markedsværdien faldet med 18 mia. kr.

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere