EnergiWatch

Vattenfall satser også på den svenske del af Kriegers Flak

Der er blevet pustet nyt liv i Vattenfalls gamle plan om at bygge vindmøller på den svenske del af Kriegers Flak.

Halverede omkostninger for havbaseret vindkraft får svenske Vattenfall til at genoplive planerne om at bygge en stor vindkraftpark på den svenske del af Kriegers flak, som ligger 30 kilometer syd for Trelleborg.

Det oplyser Sydsvenskan.

En anledning til at byggeriet på den svenske del af Kriegers Flak bliver realiseret, er at de havbaserede vindkraftværker er blevet større og billigere. Nu planlægges der en investering på godt fem milliarder svenske kroner på omkring 50 store vindkraftsværker på 8,4 MW stykket. Men Vattenfall udelukker ikke at udviklingen af nye vindkraftværker gør at størrelsen kan øges til 12 MW.


"Det ser pludseligt lysere ud for havbaseret vindkraft. Omkostningerne er blevet mere end halveret på to år. Og på den svenske del af Kriegers Flak kommer vi til at kunne regne med synergigevinster med den danske del af området," siger Vattenfall Offshore Powers projektleder, Göran Loman, til Sydsvenskan.

Vattenfall har allerede tilladelse til at bygge 128 vandkraftværker, som er 170 meter høje og med en effekt på 5 MW, ved den svenske del af Kriegers flak. Og Vattenfall indgiver nu en ny ansøgning om højere og stærkere vindkraftværker.

Byggestarten skal ske tidligst til foråret 2022 med driftsstart efteråret 2023. Også når det gælder vindkraftprojektet Taggen i Hanöbukten planlægger Vattenfall at bygge færre men større vindkraftværker end de 83 som virksomheden allerede har fået tilladelse til at bygge.

På den danske del af Krieger Flak er Vattenfall allerede i gang med at starte byggeriet af 100 vindkraftværker og på den tyske del har Offshore Ostsee Wind AG allerede bygget 80 vindkraftværker.

Vattenfall har dog et vilkår for at bygge de nye svenske havbaserede vindkraftparker – at Sverige tilpasser reglerne til dem som allerede gælder i Tyskland, Nederlandene og Danmark, hvor virksomheden allerede har bygget store vindkraftparker.

Der er allerede en energi overenskomst mellem S, MP; M, C og KD om ændringen af reglerne.

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ØRESUND NEWS ****

Vattenfall: Fast afregning gør dansk havvind støttefri

Vattenfall ser mulighed for dansk havpark uden støtte

Dong sonderer terrænet for stort sats på svensk havvind

København kigger mod udlandet med presset vindmølleplan

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere