EnergiWatch

Dong: Der er omkostninger ved navneskift - men det er en god investering

Navneskiftet er en dyr investering, men det er en investering i fremtiden, fortæller den adm. direktør i Dong Energy.

Foto: Katrine Marie Kragh/Polfoto/Arkiv

Nyt navn, nyt logo og ny markedsføring har kostet penge for energiselskabet Dong Energy, der mandag meddelte, at det skifter navn til Ørsted.

Fremadrettet skal logoet og navnet ændres på alt lige fra biler til konvolutter, og kommunikationen skal også ændres fremadrettet.

På trods af udgifterne i forbindelse med navneskiftet ser administrerende direktør Henrik Poulsen det som en god investering. Han ønsker dog ikke at fortælle, hvor mange penge hele forløbet og de fremtidige ændringer kommer til at koste.

"Det er forbundet med omkostninger at ændre navn. Vi ser det som en investering i fremtiden og i at blive et globalt, grønt energiselskab," siger Henrik Poulsen til Ritzau Finans.

"Det er et spørgsmål om at give virksomheden en ramme, der passer til den rejse, vi har været på, og til den virksomhed vi er blevet og vil være i fremtiden, fortsætter han med henvisning til Dongs målsætning om, at langt størstedelen af forretningen i løbet af de kommende år skal være baseret på vedvarende energiformer."

Med et navneskift piller energiselskabet også ved det brand, det har skabt i både Danmark og udlandet. Ifølge den administrerende direktør er idéen blevet undersøgt grundigt, forud for at beslutningen blev truffet, og undervejs har der været omkring 3000 navne oppe at vende.

"Det er en beslutning, som vi har overvejet meget nøje. Navnet Dong associeres stadig meget bredt med olie og naturgas. Vi vil være fuldt omstillet til et grønt energiselskab, og alle vores investeringer vil gå til grøn energi," siger Henrik Poulsen.

Det nye navn, der skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling den 30. oktober, er en hyldest til videnskabsmanden H.C. Ørsted.

Her er Dongs nye navn.....

Dong får grønt lys til olie- og gassalg

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs