EnergiWatch

Professor advarer elselskaber efter et år med møgsager

Mistanke om misbrug med energispareordningen, en paraderække af tabsgivende investeringer og problemer med inhabile direktører og dobbeltroller i bestyrelserne er bare et udpluk af de møgsager, de danske energiselskaber har måttet døje med det seneste halve år. Professor Per Nikolaj Bukh advarer om, at branchens ridser i lakken kan gøre livet svært for elselskaberne.

De danske forsyningsselskaber skal passe på ikke at påkalde sig de danske politikere og forbrugeres vrede efter en række sager om dobbeltroller, tabsgivende investeringer og en uskøn håndtering af den kritiserede energispareordning i sektoren.

Det mener professor i ledelse og organisationsudvikling på Aarhus Universitet, Per Nikolaj Bukh, efter EnergiWatch onsdag har kunnet fortælle, at Danmarks største energiselskab, Dong Energy, igennem flere år har brudt energiforsyningslovens bestemmelser om inhabilitet blandt sine bestyrelsesmedlemmer i monopolselskabet Radius.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs