EnergiWatch

Repræsentantskabet godkender salg af HMN Naturgas

Salget af HMN Naturgas er i dag blevet godkendt af repræsentantskabet i HMN Naturgas I/S.

Repræsentantskabet for HMN Naturgas I/S har i dag godkendt salget af datterselskabet HMN Naturgas A/S.

Salgsaftalen mellem HMN Naturgas og de nye ejere, der er en konsortium bestående af energikoncernerne Eniig og SEAS-NVE, blev indgået tilbage i juli, men med netop det forbehold, at salget skulle godkendes af repræsentantskabet.

"Jeg er meget tilfreds med, at repræsentantskabet har bakket op om bestyrelsens indstilling om at sælge HMN Naturgas A/S. Vi har i de to forbrugerejede energikoncerner fundet de helt rette købere," udtaler Ole Bjørstorp, der er formand for HMN Naturgas I/S, i en pressemeddelelse.

Salget af HMN Naturgas A/S, der sælger gas til ca. 230.000 forbrugere, ejes i dag af 57 kommuner i hovedstadsområdet, Midt- og Nordjylland. Salget gennemføres med forbehold for konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Eniig og SEAS køber HMN Naturgas

Styrker markedspositionen

I juli lød det fra de to købere, at købet sker ud fra et ønske om en styrket markedsposition, større volumen og forretningsmæssige muligheder.

Samtidig vil de to selskaber lukrere på sin erfaring og udnytte de synergier, der vil være med deres eksisterende forretningsområder.

"Købet af HMN Naturgas er en markant forretningsmæssig styrkelse af vores energidivision, hvor naturgas kommer til at spille en større rolle i at komplementere forretningen i samspillet med elsalg og energirådgivning. Samtidig tror vi på, at naturgassen i en lang årrække vil blive brugt som et naturligt alternativ i forbindelse med konverteringen til vedvarende energi. Vi betragter vores kunder som energikunder og ønsker at være i stand til at give dem den bedst mulige rådgivning på tværs af energiarterne," udtalte Mads Brøgger, som er direktør i Eniig Energi, i en pressemeddelelse.

Kundeporteføljen, der følger med købet af HMN Naturgas bliver delt mellem SEAS-NVE og Eniig og efterfølgende inddraget i de to selskabers eksisterende gasforretninger.

Ifølge meddelelsen fra juli er det vigtigt for begge energiselskaber, at naturgashandel på det danske marked forbliver på danske hænder. Kundernes nye naturgasleverandør vil således være lokal, lyder det. Udover den lokale forankring er arbejdet med at sikre den grønne omstilling en væsentlig faktor for de to forbrugerejede energiselskaber.

"Det er godt nyt for HMN's naturgaskunder. Både Eniig og SEAS-NVE er andelsselskaber med fokus på den grønne omstilling. Det betyder blandt andet, at vi igennem vores engagement skaber en bedre samlet kundeoplevelse samtidig med, at vi i høj grad tager et samfundsmæssigt ansvar i at drive naturgassen videre som en trædesten til et fossilt frit samfund - til gavn for vores omgivelser og alle vores kunder," udtaler Ole Vestergaard, der er markedsdirektør i SEAS-NVE, i meddelelsen.

Ny aftale baner vejen for statslig gaskæmpe

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere