EnergiWatch

Britisk elsektor igen under beskydning for grådighed

De store britiske elselskaber tjener fortsat alt for mange penge og efterlader forbrugerne med unødvendigt høje regninger, lyder kritik.

Foto: SSE

Kritikken har været vedvarende i årevis, men tilsyneladende bider den kun meget lidt på de store, britiske elselskaber. I hvert fald er indtjeningen i sektoren fortsat meget højere, end den bør være.

Det viser en ny analyse fra tænketanken The Energy & Climate Intelligence Unit, skriver Financial Times. Tænketanken, der er støtte af såvel det britiske parlament som en række forskningsinstitutioner, peger på, at den gennemsnitlige profit margin efter skat var på 32 procent for elselskaberne i perioden 2010 til 2015.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs