EnergiWatch

El-konge forsvarer milliontab på elbilsprojekt: "Det er jo bare en hobby-investering"

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i 2009 besøgte Seas-NVE, var der stor politisk opbakning til elbilerne. Siden har politikerne hældt grus i el-kongernes risikable investering i ladestandere.

Foto: Clever

Den adm. direktør i elselskabet Seas-NVE, Jesper Hjulmand, var i godt selskab med den daværende – og nuværende – statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en onsdag formiddag i november 2009.

I ugerne op til det stort anlagte klimatopmøde i København var statsministeren forbi elselskabets hovedsæde i Svinninge vest for Holbæk, hvor han bl.a. blev præsenteret for Seas-NVE’s nye el-bilsatsning, Clever. Med et netværk af ladestandere på tværs af landet ville Seas-NVE sammen med de sønderjyske kolleger i elselskabet SE bane vejen for at få danskerne til at skifte benzin- og dieselslugerne ud med miljøvenlige elbiler. Senere kom yderligere tre el-selskaber med i ejerkredsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs