EnergiWatch

Bedring hos Europæiske energiselskaber hæmmes af tyske katastrofetal

Store underskud i den tyske energisektor trak hele Europa ned i et gigantisk underskud i 2016, selvom de fleste energiselskaber formåede at vende bundlinjen fra minus til plus.

De 13 største energiselskaber i Europa havde i 2016 et samlet underskud på 85 mia. kr.

Og selvom det lyder som et helt afsindigt tal, er der faktisk tale om en generel bedring blandt de store europæiske selskaber. For dykker man lidt længere ned i tallene, er der tale om tre sorte får i flokken, mens de ti selskaber faktisk har overskud. I 2015 derimod var det halvdelen, som måtte fremvise en negativ bundlinje.

Det skriver Berlingske Business.

Det en den tyske energisektor, som er skyld i det store akkumulerede underskud. Svenske Vattenfall tog en enorm nedskrivning på det tyske marked, hvilket resulterede i et underskud på 20 mia. kr., tyske RWE tabte 42,3 mia. kr., og det største energiselskab i Europa, tyske E.ON. led et tab på hele 119 mia. kr.

"Energisektoren er en branche med kæmpeinvesteringer, og det betyder, at når det går galt, så går det rigtig galt. Hvis du skal nedskrive med 20 procent, så er der tale om nogle meget store beløb," siger senioranalytiker i Jyske Bank Jens Houe Thomsen til Berlingske Business.

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere