EnergiWatch

Dong bliver nævnt som mulig partner til polsk vindprojekt

Et havvindmølleprojekt i Polen til knap 9 mia. kr. kan være på vej til Dong, der angiveligt allerede skulle have afgivet et indledende bud på projektet.

Foto: Dong Energy

Dong Energy skal sammen med fem-seks andre selskaber være i dialog omkring et offshore-vindmølleprojekt i Polen. Det skriver Bloomberg News.

De involverede selskaber skal allerede have aflagt indledende bud på det projekt, som lokale Polenergia står bag og søger en partner til, skriver nyhedsbureauet og henviser til unavngivne kilder i en historie fra avisen Puls Biznesu.

Ud over Dong Energy skal andre energiselskaber som Statoil, Vattenfall, og Innogy være interesseret i vindprojektet, der kommer til at ligge i Østersøen.

Den endelige beslutning i forhold til hvilken partner, som Polenergia går med, ventes ifølge Bloomberg News at falde mod enden af 2017.

Partneren kommer til at skulle levere knowhow, men der er også mulighed for, at samarbejdet kan resultere i, at partneren kan købe enten en andel eller hele ejerskabet over projektet.

Ifølge Bloomberg News ønsker Polenergia ikke at kommentere historien, mens Tom Lehn-Christiansen, der er pressechef i Dong Energys vindafdeling, fortæller, at selskabet "overvåger" Polen som ethvert andet marked, der har et potentiale i forhold til offshore-vindmølleparker.

Projektet estimeres at kunne nå en værdi på 1,2 mia. euro - eller knap 9 mia. kr. - skriver avisen Puls Biznesu ifølge Bloomberg News.

1,2GW vind i Østersøen får grønt stempel

Forbrugerombudsmand: Dongs vilkår for prisstigninger var urimelige

Dong får potentiel kæmpeordre i USA

Dong giver Siemens ordre på 752MW

Forsiden lige nu

Kontroversielt kabelskib brudt i brand

Få måneder efter ejerne forgæves forsøgte at kapre sit eget halvbyggede havmølleskib er det nu ramt af brand, forårsagende røgforgiftning hos fem arbejdere.

Svenskere forudser eksplosion i vindenergi

Efter uset høj investeringslyst i svensk vindkraft forventes produktionen fra landets vindmøller for alvor at løbe fra Danmark og stige med 60 pct. over de kommende blot fire år.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere