EnergiWatch

Dong udvider bestyrelsen med tysk talknuser

Tresårige Dieter Wemmer er indstillet som nyt medlem af energikoncernens bestyrelse, som på sigt skal vokse fra seks til otte medlemmer.

Foto: PR Allianz SE

Danmarks største energiselskab Dong Energy får inden længe et nyt medlem af sin i dag seks mand store bestyrelse.

Selskabet meddeler, at man indstiller Dieter Wemmer, 60, til at træde ind i gruppen. Wemmer har arbejder i dag som økonomidirektør for den tyske forsikrings- og asset managementkoncernen Allianz, ligesom han tidligere har haft en lignende stilling hos finanskoncernen USB fra Schweiz.

"Jeg er glad for, at Nomineringskomitéen har indstillet Dieter Wemmer som nyt medlem af bestyrelsen. Han har meget stærke finansielle kompetencer og kan bidrage med solid erfaring inden for kapitalmarkeder, investeringer og risikostyring til vores bestyrelse. Jeg er sikker på, at han vil være en gevinst for bestyrelsen," udtaler Dong-formand Thomas Thune Andersen i meddelelsen.

Her fremhæver selskabet især tyskerens evner udi ledelse, økonomistyring, risikostyring, stakeholder management, kapitalmarkeder og fusioner og opkøb. Dieter Wemmer har en doktorgrad i Matematik fra Universitetet i Köln, ligesom han har fungeret som forskningsassistent på Oxford Universitet.

Dong oplyser også, at man som en del af en langsigtet plan vil have otte medlemmer af bestyrelsen i stedet for de i dag seks personer.

Wemmer ventes at tiltræde, efter han er blevet valgt ind i forbindelse med selskabets generalforsamling i ordinære generalforsamling i første kvartal 2018.

Dong frikender Dong i Dong-sag

Dong: Rigsrevisionen punkterer alle myter om os

Dong vil være størst i USA

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere